GERY GROOT ZWAAFTINK: ‘DE MARSKRAMER’

Gery Groot Zwaaftink heeft liedjes en verhalen in zijn mars die voornamelijk uit deze streek komen. De Achterhoek is rijk wat betreft sagen, legendes en verhalen. Tussendoor zingt hij zijn eigen liedjes die hierbij aansluiten. U begrijpt dat veel van deze verhalen en liedjes in het Achterhoeks dialect worden verteld en gezongen. ‘A’j van de goeje kante van den Iessel komt, meug ie det best laten heuren’. En dat zal hij ook doen. U ben van harte uitgenodigd.   

gery

Gery Groot Zwaaftink (1955) treedt al 25 jaar op met een gevarieerd programma van verhalen en muziek. Zowel volwassenen als kinderen worden meegesleept door zijn wonderlijke vertellingen, zijn liedjes en ballades. Hij ziet zichzelf als een troubadour die, net als vroeger, rondtrekt, zijn liedjes zingt en zijn verhalen vertelt ‘ter leering ende vermaeck’ van zijn publiek. Als verhalenverteller is Gery een fysieke speler/verteller. De ene keer is hij de hoofdpersoon en even later de verteller die beschrijft wat er gebeurt. Met een paar eenvoudige rekwisieten en zijn stem ‘schildert’ hij de meest vreemde werelden. Hij laat jong en oud intens genieten van verhalen die ontroerend, humoristisch, boeiend en herkenbaar zijn.  

Datum:             

vrijdag 13 maart 2020 

Plaats:             

Ontmoetingskerk, Marktstraat 24 te Zevenaar

Aanvang:         

20.00 uur

Leiding:            

Gery Groot Zwaaftink  www.gerygrootzwaaftink.nl  

Kosten:            

€ 7,50

Contactpersoon:

Petra van der Wal, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.