LABYRINTEN IN DE CHRISTELIJKE TRADITIE

Labyrinten

Als inleiding op het bezoek op 19 oktober aan het labyrint bij de kerk van Slangenburg (zie onder), wordt in deze bijeenkomst stilgestaan bij het verschijnsel labyrinten. Alhoewel labyrinten al eeuwen voor onze jaartelling voorkomen in verschillende culturen, hebben ze vanaf de middeleeuwen een plek verworven in en bij de kerken. Een van de mooiste voorbeelden is te vinden in de kathedraal van Chartres (foto). We staan zeker even stil bij dit misschien wel mooiste en meest gekopieerde labyrint.

In de huidige tijd zien we een grote toename van het aantal labyrinten bij kerken. Hoe komt het dat dit voor-christelijke symbool zoveel mensen aanspreekt?

Datum:                          woensdag 25 september 2019

Plaats:                           Ons Huis, Dr. Honigstraat 3 te Zevenaar