1. SPIRITUEEL WANDELEN

Wandelen doet mensen nadenken. Soms ga je nadenken over de dagelijkse dingen, soms ook speelt spiritualiteit een rol. Al lopend verbaas je je over de wereld waarin je leeft in al z’n facetten. Komend seizoen willen we ergens in de omgeving vijf keer een wandeling maken. Steeds is er een thema dat verbonden is met de plek waar je loopt. Een paar teksten bepalen ons denken. Maar natuurlijk kun je ook gewoon nadenken en met elkaar praten over wat je onderweg ziet. We wandelen ongeveer 8-10 kilometer. De locaties, data en thema’s zijn:

Havikenwaard bij Doesburg – 13 oktober 2018 – ‘Vogels’
De Imbosch – 15 december 2018– ‘Donker en licht’
Beek – 19 januari 2019 – ‘Bomen’
Elten – 16 maart 2019 – ‘Op de grens’
Arnhem – 25 mei 2019 – ‘Mensen’

Data: vijf zaterdagen tussen oktober 2018 en mei 2019 (zie boven)
Vertrek: 10.00 uur met eigen vervoer (carpoolen) vanaf het Paalmanhuis,
Dorpstraat 63 te Westervoort
Leiding : ds. Arjen Hiemstra
Kosten: € 3,- (bijdrage in de benzinekosten)
Contactpersoon: Henk Bonnink, tel. (026) 311 45 22, e-mail Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

1. BEZOEK AAN STADSKLOOSTER ARNHEM

Het Stadsklooster wil, geïnspireerd door het kloosterleven, een bloeiplaats zijn voor en door de stad. In een huis in het centrum van Arnhem, waar een aantal mensen woont, staat een paar keer per dag de deur open om samen te bidden, te werken en te delen.

Of je nu een bekende bezoeker of een toevallige voorbijganger bent, je bent van harte welkom in het Stadsklooster! Dagelijks kun je je aansluiten bij een van onze gebeden. 

We omarmen de leefregel die we in de praktijk willen brengen:

We zeggen ja tegen beschikbaarheid
We zeggen ja tegen kwetsbaarheid.

Bron: Northumbria Community

 

 

Beschikbaar voor God en mensen om ons heen:
* Een ritme van gebed staat centraal omdat we als eerste beschikbaar willen zijn voor God. Dat ritme draagt ons leven van alledag.
* Gastvrijheid is een manier om beschikbaar te zijn voor mensen om ons heen. In het verwelkomen van anderen eren en verwelkomen we Christus zelf.
* Gebed voor en met mensen om ons heen is een andere uitdrukking van beschikbaar zijn.
* Ontdekken waar God aan het werk is en daar bij aansluiten zien we als manier van leven in Arnhem en andere plekken waar we zijn. We staan open voor waarheen de Geest ons ook leidt en inspireert tot nieuwe initiatieven.

 

Kwetsbaar durven leven:
Saskia: “Kwetsbaarheid draait voor mij niet om wat je doet, maar wie je bent.”
* Gebed, het leven met de Schrift en ons leven delen met mensen om ons heen in verbinding met ons dagelijks leven leert ons te leven in kwetsbaarheid. Zo wordt ons een spiegel voorgehouden die ons confronteert met onze manier van leven en bereidheid om te veranderen. Met vallen en opstaan.
Ingeborg: “Kwetsbaarheid betekent ook: De lastige vragen stellen, soms tegen de mainstream in.”
* Relaties hebben prioriteit boven onze reputatie.
* We leven open midden tussen zoekers, ongelovigen en anders gelovigen op een manier dat het leven van God in ons leven kan worden gezien, uitgedaagd of bevraagd.

Met het leven van deze Regel sluiten we aan bij de Northumbria Community die al jaren leeft vanuit deze Regel.

Datum:   

maandag 17 september 2018

Na het avondgebed is er koffie/ thee en gelegenheid om in gesprek te gaan met de bewoners

 Tijd:  verzamelen om 19.10 uur voor de parkeergarage van de Mediamarkt in Arnhem, Velperplein 13
 Bereikbaarheid:  parkeren in de parkeergarage kost ’s avonds 50 ct. per uur. Met de bus: uitstappen bij halte Velperplein en dan oversteken naar de Mediamarkt
 Kosten:    € 5,-
Contactpersoon: Henk Bonnink, tel. (026) 311 45 22, e-mail Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 

 

 

 

groene kerk

Agenda

19 juli 2020
10:00
Viering
19 juli 2020
10:00
Viering

Open Kerk

Vrijdagmiddag 7 augustus is de kerk weer open van 14.00 tot 17.00 uur. (Ingang Marktstraat.) Wij nodigen u uit om binnen te komen om onze mooie kerk te bekijken. U kunt ook een kaarsje aansteken in het stiltecentrum, er is een folder over de geschiedenis van de kerk, u kunt een praatje maken met de gastheer of gastvrouw of gewoon even stil zijn en naar muziek luisteren.

U bent van harte welkom.

Go to top