De gezamenlijke werkgroep Inspiratie, Bezinning & Ontmoeting van de protestantse gemeenten Duiven, Westervoort en Zevenaar stelt jaarlijks een programma samen waarin de verschillende aspecten van 'leven' (kennis, inzicht, gevoel, vaardigheden) aan bod komen. Voor het realiseren hiervan wordt gekozen uit verschillende werkvormen. De ene keer is er een lezing, de andere keer ligt het accent op in gesprek met elkaar komen rond een bepaald onderwerp, een derde keer op het samen iets doen of ervaren. De werkgroep streeft ernaar in te gaan op vragen die in kerk en samenleving leven en op zaken die het persoonlijk leven raken. Ze zoekt naar inleiders die op betreffend terrein deskundig zijn of werkvormen kunnen aanbieden die tot nadenken stemmen en inspirerend zijn.

1. SPIRITUEEL WANDELEN

Wandelen doet mensen nadenken. Soms ga je nadenken over de dagelijkse dingen, soms ook speelt spiritualiteit een rol. Al lopend verbaas je je over de wereld waarin je leeft in al z’n facetten. Komend seizoen willen we ergens in de omgeving vijf keer een wandeling maken. Steeds is er een thema dat verbonden is met de plek waar je loopt. Een paar teksten bepalen ons denken. Maar natuurlijk kun je ook gewoon nadenken en met elkaar praten over wat je onderweg ziet. We wandelen ongeveer 8-10 kilometer. De locaties, data en thema’s zijn:

Havikenwaard bij Doesburg – 13 oktober 2018 – ‘Vogels’
De Imbosch – 15 december 2018– ‘Donker en licht’
Beek – 19 januari 2019 – ‘Bomen’
Elten – 16 maart 2019 – ‘Op de grens’
Arnhem – 25 mei 2019 – ‘Mensen’

Data: vijf zaterdagen tussen oktober 2018 en mei 2019 (zie boven)
Vertrek: 10.00 uur met eigen vervoer (carpoolen) vanaf het Paalmanhuis,
Dorpstraat 63 te Westervoort
Leiding : ds. Arjen Hiemstra
Kosten: € 3,- (bijdrage in de benzinekosten)
Contactpersoon: Henk Bonnink, tel. (026) 311 45 22, e-mail Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

groene kerk

16 aug 2020
Viering
16 aug 2020
Viering YouTube

Open Kerk

Op zaterdag 12 september, open monumentendag is van 14.00 tot 17.00 uur de kerk weer open (Ingang Marktstraat.) Wij nodigen u uit om binnen te komen om onze mooie kerk te bekijken. U kunt ook een kaarsje aansteken in het stiltecentrum, er is een folder over de geschiedenis van de kerk, u kunt een praatje maken met de gastheer of gastvrouw of gewoon even stil zijn en naar muziek luisteren.

U bent van harte welkom.