imageimageimageimageimageimageimageimageimageimage

Wij willen vanuit het Christelijke geloof betekenis geven aan ons leven en samen werken aan een betere wereld.

Welkom op deze website van de Protestantse Gemeente in Zevenaar met informatie over onze gemeente. Links vindt u het hoofdmenu met informatie over vieringen, gebouwen, de organisatie en diverse taak- en werkgroepen. Boven vindt u o.a. deze startpagina (Home), Foto-albums, twee onderwerpen met de aanduiding 'Artikelen' en 'Spiritualiteit' en de Kerkdiensten in de komende week.

Beste lezers,

Onze dientsen die opgenomen worden in onze kerk zijn weer te beluisteren. Ze staan weer op de gebruikelijke plek. (Luistermenu)

De YouTube diensten van de gezamenlijke kerken in de Liemers worden na een aantal dagen verplaatst naar Film & Foto in verband met de ruimte op deze pagina. Klik hier op in de menu balk, dan komen er meerder filmpjes naar voren.

Beste leden en vrienden van de Protestantse Gemeente Zevenaar,

Na vele weken in de steigers te hebben gestaan en langdurige renovatiewerkzaamheden, torent de toren van de Protestantse Ontmoetingskerk weer onbekommerd op bescheiden wijze boven de daken uit.

Echter de haan, symbool van nieuw leven en waakzaamheid ontbreekt nog.Orig haan01

Donderdag 20 augustus zal omstreeks 10.45 uur onze burgemeester Lucien van Riswijk door een hoogwerker tot aan het puntje van de torenspits verheven worden en daar, door het plaatsen van de haan, de renovatie van de toren afronden.

Deze feestelijke gebeurtenis, waarmee de Ontmoetingskerk zijn waardigheid en plaats in de Zevenaarse gemeenschap weer terugkrijgt, laten we niet ongemerkt voorbijgaan.

Voor ieder die hierbij aanwezig wil zijn is er een lekkernij.

Komt u dus rustig kijken, de kerk trakteert!

Artikel over de Haan elders op deze site

Met vriendelijke groet,

Ontmoetingskerk,

Protestantse Gemeente Zevenaar

Kerkdienst 9-08-2020

Pelgrimswandeling

zaterdag 5 september

Dag allemaal,

Het ligt in de bedoeling om op zaterdag 5 september weer een Pelgrimswandeling te gaan maken.
We verzamelen dan om 10.30 uur bij camping Rhederlaagse Meren aan de Marsweg 2 in Lathum. We gaan deze keer op eigen gelegenheid naar deze verzamelplek, om mogelijke besmettingen met corona in auto's te voorkomen. Van daar af lopen we naar camping De Veerstal, steken dan over met het pontje naar Giesbeek en lopen zo terug naar Lathum. Totaal ongeveer 7 km.
In de buitenlucht lopen is veilig, mits we ongeveer 1,5 m afstand van elkaar houden.
Nemen jullie zelf weer een lunchpakket en eventueel wat te drinken mee?
Onderweg zullen we o.l.v. ds. Jolande enkele malen stilstaan bij het thema: "Door het Water".
De kosten voor het pontje bedragen 1 euro p.p.
Opgeven vooraf is noodzakelijk. Dat kan via de mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of telefonisch: 026 3114522.
Hartelijke groet, Henk

groene kerk

16 aug 2020
Viering
16 aug 2020
Viering YouTube

Open Kerk

Op zaterdag 12 september, open monumentendag is van 14.00 tot 17.00 uur de kerk weer open (Ingang Marktstraat.) Wij nodigen u uit om binnen te komen om onze mooie kerk te bekijken. U kunt ook een kaarsje aansteken in het stiltecentrum, er is een folder over de geschiedenis van de kerk, u kunt een praatje maken met de gastheer of gastvrouw of gewoon even stil zijn en naar muziek luisteren.

U bent van harte welkom.

facebookicoonBezoek ons op Facebook

wijdekerk

Schriftlezingen