imageimageimageimageimageimageimageimageimageimage

Als Protestantse gemeente in Zevenaar willen wij een gastvrije gemeenschap zijn met ruimte voor verschillen, waar mensen zin en inspiratie vinden en waar hun geloof wordt gevoed.

Geïnspireerd door het leven en werken van Jezus richten wij ons op ontmoeting en het omzien naar elkaar en dragen wij bij aan een sociale en eerlijke wereld.

Welkom op deze website van de Protestantse Gemeente in Zevenaar met informatie over onze gemeente. Links vindt u het hoofdmenu met informatie over vieringen, gebouwen, de organisatie en diverse taak- en werkgroepen. Boven vindt u o.a. deze startpagina (Home), Foto-albums, twee onderwerpen met de aanduiding 'Artikelen' en 'Spiritualiteit' en de Kerkdiensten in de komende week.

Gebedsbijeenkomsten voor vrede en verzoening

In antwoord op de vele berichten van oorlog en geweld, ver weg en dichtbij, zullen in de Ontmoetingskerk aan de Markt in Zevenaar korte oecumenische gebedsbijeenkomsten gehouden worden.

Deze bijeenkomsten vinden plaats op elke 2e en 4e vrijdag van de maand om 19.00 uur en staan geheel in het teken van vrede en verzoening.
Iedereen is uitgenodigd deel te nemen aan de gebedsdienst om zo tot bezinning te
kunnen komen in deze hectische tijd.

Straatmeisje Winifred kan eindelijk rondkomen

Samen met de Protestante Gemeenten in de Liemers ondersteunen we het partnerproject ´Nieuwe kansen voor straatmeisjes Ghana´.

Sommige kinderen hebben een moeilijke start in het leven, zoals Winifred in Ghana. Haar moeder overleed kort na haar geboorte. Geen enkel familielid kon langere tijd voor haar zorgen. Zo ging de kleine Winifred van het ene familielid naar het andere. Ze eindigde als tienermoeder in de sloppenwijken van Accra. Lees haar verhaal Straatmeisje Winifred en hoe het goed kwam, dankzij steun die ze met beide handen aangreep.

Gedichtenwedstrijd “Wide open space”

DICHT MEE OVER OPEN RUIMTEN

Er is weer meer ruimte om met elkaar te zijn, te zingen en te luisteren. Het Zevenaars koor ‘One Step Beyond’ geeft 18 juni 2022 een concert met het thema ‘Wide open spaces’. Grote open ruimten, waarin je kunt leven, jezelf ontwikkelen en mag zijn wie je bent. Wie wil dit verwoorden in een gedicht? De beste drie gedichten worden tijdens het concert voorgedragen. En ze komen op een poster te staan. De andere ingezonden gedichten zijn in te zien. Een onafhankelijke jury beoordeelt de inzendingen.
Inspiratie om een gedicht van maximaal 16 regels op dit thema te maken?

groene kerk

Open Kerk

Op Vrijdag 3 juni is van 14.00 tot 17.00 uur de kerk weer open (Ingang Marktstraat.) Wij nodigen u uit om binnen te komen om onze mooie kerk te bekijken. U kunt ook een kaarsje aansteken in het stiltecentrum, er is een folder over de geschiedenis van de kerk, u kunt een praatje maken met de gastheer of gastvrouw of gewoon even stil zijn en naar muziek luisteren.

U bent van harte welkom.

kinderkerkklein

facebookicoonBezoek ons op Facebook