imageimageimageimageimageimageimageimageimageimage

Als Protestantse gemeente in Zevenaar willen wij een gastvrije gemeenschap zijn met ruimte voor verschillen, waar mensen zin en inspiratie vinden en waar hun geloof wordt gevoed.

Geïnspireerd door het leven en werken van Jezus richten wij ons op ontmoeting en het omzien naar elkaar en dragen wij bij aan een sociale en eerlijke wereld.

Welkom op deze website van de Protestantse Gemeente in Zevenaar met informatie over onze gemeente. Links vindt u het hoofdmenu met informatie over vieringen, gebouwen, de organisatie en diverse taak- en werkgroepen. Boven vindt u o.a. deze startpagina (Home), Foto-albums, twee onderwerpen met de aanduiding 'Artikelen' en 'Spiritualiteit' en de Kerkdiensten in de komende week.

Beste mensen,

Gelukkig kunnen we weer starten met de Open kerk.

Op 2 juli is de kerk s middags weer open voor bezichtiging.
Onze gastvrouwen en gastheren leiden u graag rond. Maar voel u ook vrij om gewoon even rustig in de kerk te zitten of een kaarsje aan te steken.
Ook vrienden en familie zijn van harte welkom.
De koffie en thee staan voor u klaar.

Voorlopig blijft het mondkapje nog verplicht en blijft ook de 1 1/2 meter afstand nog de norm.

We zien u graag op vrijdag 2 juli

KERKDIENSTEN MET BEZOEKERS

Vanaf zondag 23 mei (1e Pinksterdag) zijn bezoekers weer welkom bij de kerkdiensten.

We zien ernaar uit !

We blijven voorzichtig.

Daarom gelden alle maatregelen die we ook al gewend waren in het najaar: vooraf aanmelden (zie hieronder), max. 30 kerkgangers, afstand houden, handen desinfecteren, mondkapje dragen.

Ondanks deze beperkingen zijn we toch heel blij dat we weer samen kunnen vieren.

Aanmelden

Via telefoonnummer: 06 - 25 58 33 55 op dinsdagavond of vrijdagmiddag d.m.v. sms of appje.

Bellen kan ook: dinsdag 18.30 - 21.00 uur of vrijdag 15.00 - 19.00 uur.

Wij vragen u om niet naar de kerk komen als u gezondheidsklachten hebt (verkouden, hoesten, koortsig).

Online vieringen

Livestream elke zondag 10.00 uur via kerkdienstgemist.nl (zoek: Zevenaar). Hier is de dienst ook later te bekijken en vanaf zondagmiddag ook op ons YouTube-kanaal: PKN Zevenaar.

Video opnamen van de restauratie van het orgel

Actie Schone Rivieren weer een succes: achttien zakken zwerfafval gejut

Wij hebben ons als Protestantse Gemeente op 17 april weer van onze beste kant laten zien. Op die zaterdag hebben we met een grote groep vrijwilligers -van jong tot oud- meegedaan aan de Actie Schone Rivieren van de Gemeente Zevenaar. Dat betekent zwerfvuil opruimen bij de Rhederlaag, zoals we dat ook al drie keer eerder hebben gedaan. We zijn in twee groepen aan de slag gegaan. Groep A vanaf Camping De Rhederlaagse Meren en groep B verderop bij restaurant De Veerstal. Wat we zoal opprikken? Veel kleine rommel zoals blikjes en sigarettenpeuken, maar ook sloophout en zelfs een hark!totaal

Met elkaar hebben we achttien volle zakken met afval gevuld. Die zakken zijn later door de Gemeente Zevenaar opgehaald voor verdere verwerking.

Er wordt op zo’n ochtend hard gewerkt maar het is ook gezellig om dit “coronaproof” met elkaar te doen. Voor groep A stond Els halverwege klaar met een kan koffie, groep B moest iets meer geduld hebben voor de koffie to go bij De Veerstal. Het weer werkte gelukkig mee; weliswaar een straffe wind maar ook een lekker zonnetje.

En zo zijn we met elkaar weer echt een “Groene Kerk” geweest. Hartelijk dank iedereen voor jullie inspanning en graag tot de volgende Opruimactie in oktober.

Els de Boer en Irene Brinkman

groene kerk

Open Kerk

Op Vrijdag 2 juli is van 14.00 tot 17.00 uur de kerk weer open (Ingang Marktstraat.) Wij nodigen u uit om binnen te komen om onze mooie kerk te bekijken. U kunt ook een kaarsje aansteken in het stiltecentrum, er is een folder over de geschiedenis van de kerk, u kunt een praatje maken met de gastheer of gastvrouw of gewoon even stil zijn en naar muziek luisteren.

U bent van harte welkom.

facebookicoonBezoek ons op Facebook

wijdekerk