imageimageimageimageimageimageimageimageimageimage

Als Protestantse gemeente in Zevenaar willen wij een gastvrije gemeenschap zijn met ruimte voor verschillen, waar mensen zin en inspiratie vinden en waar hun geloof wordt gevoed.

Geïnspireerd door het leven en werken van Jezus richten wij ons op ontmoeting en het omzien naar elkaar en dragen wij bij aan een sociale en eerlijke wereld.

Welkom op deze website van de Protestantse Gemeente in Zevenaar met informatie over onze gemeente. Links vindt u het hoofdmenu met informatie over vieringen, gebouwen, de organisatie en diverse taak- en werkgroepen. Boven vindt u o.a. deze startpagina (Home), Foto-albums, twee onderwerpen met de aanduiding 'Artikelen' en 'Spiritualiteit' en de Kerkdiensten in de komende week.

logo

Monumentale orgel in Zevenaar met succes gerestaureerd: ,,Het klinkt weer zoals in 1697"

ZEVENAAR - Na een ingrijpende schoonmaak- en onderhoudsbeurt kon de Zevenaarse muziekliefhebber zaterdag weer volop genieten van het monumentale orgel in de Ontmoetingskerk aan de Marktstraat.

Hoewel weer? Geloof het of niet, maar het orgelconcert zaterdag was het eerste in de lange historie van de Ontmoetingskerk. ,,,Het is de eerste keer dat we zoiets organiseren”, vertelt secretaris Peter Schuurman van de Protestantse Gemeente Zevenaar.

,,Tot nog toe werd het orgel hier alleen bespeeld tijdens kerkdiensten en uitvaarten. Maar als er belangstelling voor bestaat voor orgelconcerten dan is dit zeker voor herhaling vatbaar.”

Gebedvoorvrede

groene kerk

Open Kerk

Op Vrijdag 3 februari is van 14.00 tot 17.00 uur de kerk weer open (Ingang Marktstraat.) Wij nodigen u uit om binnen te komen om onze mooie kerk te bekijken. U kunt ook een kaarsje aansteken in het stiltecentrum, er is een folder over de geschiedenis van de kerk, u kunt een praatje maken met de gastheer of gastvrouw of gewoon even stil zijn en naar muziek luisteren.

U bent van harte welkom.

kinderkerkklein

facebookicoonBezoek ons op Facebook