imageimageimageimageimageimageimageimageimageimage

Wij willen vanuit het Christelijke geloof betekenis geven aan ons leven en samen werken aan een betere wereld.

Welkom op deze website van de Protestantse Gemeente in Zevenaar met informatie over onze gemeente. Links vindt u het hoofdmenu met informatie over vieringen, gebouwen, de organisatie en diverse taak- en werkgroepen. Boven vindt u o.a. deze startpagina (Home), Foto-albums, twee onderwerpen met de aanduiding 'Artikelen' en 'Spiritualiteit' en de Kerkdiensten in de komende week.

GROENE KERK
De Groene kerk organiseert een workshop: ‘God in de supermarkt’.
Ontdek de impact van jouw rondje door de supermarkt op de wereld – ver weg en dichtbij.

Het is vast herkenbaar. U staat in de supermarkt en vraagt zich af: wat eten we vanavond?
De biologische boontjes uit Egypte of de ‘gewone’ boontjes uit Nederland? Een hamburger of een sojaburger? Of toch vis? Wat betekent dan dat gekke keurmerk precies? Gaan we voor het gezonde, plantaardige Alpro toetje, of toch een emmertje met yoghurt en aardbeien wat eigenlijk het lekkerste is? Wordt het de dure of de goedkope reep chocola? Als consument hebt u het niet makkelijk in de supermarkt. Bij elk schap moeten keuzes gemaakt worden, en het is geen gemakkelijke afweging tussen lekker, goedkoop, gezond, milieuvriendelijk, diervriendelijk en eerlijk voor de producent. Het palet aan keurmerken kan helpen, maar zorgt ook voor verwarring.

De workshop helpt u om na te denken over duurzame boodschappen in de supermarkt. In deze workshops bepaalt uzelf in welk tempo u duurzamer wilt gaan eten.
Door vragen te stellen, probeert Alfred Slomp u aan het denken te zetten over wat uw dagelijkse keuzes zijn en wat u belangrijk vindt, zonder verwijtend te worden.
Tijdens de avond krijgt u veel informatie waar u met elkaar over door kunt praten.

De interactieve workshop wordt gegeven door Alfred Slomp, een onafhankelijke workshopleider en niet verbonden aan een kerk, NGO, bedrijf, supermarktketen of keurmerk.

U dient zich van te voren aan te melden bij: Janny Oonk, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
zodat wij rekening kunnen houden met de inrichting van de zaal.
Dag: woensdag 15 april 2020
Plaats: Ons Huis, Dr. Honigstraat 3 Zevenaar
Tijd: 19.30 uur
Kosten: vrijwillige bijdrage

Pelgrimswandeling

Op 25 januari is er weer een pelgrimswandeling. We gaan dan wandelen rondom 's Heerenberg. Een heel mooie route langs kasteel Huis Bergh, langs Gouden handen, door de kloostertuin met kruiswegstatie en via de Plantage. Ruim 7 km.
Het thema is deze keer: "Op zoek naar een schuilplaats".
Onderweg zal ik iets vertellen over 's Heerenberg, Huis Bergh en Gouden handen. Ds. Jolande van Baardewijk zal vanuit Bijbels oogpunt enkele malen stil staan bij dit thema.

We verzamelen om 10.30 uur bij de ingang van de kerk in Didam aan de Kerkstraat. Daar vandaan gaan we gezamenlijk met auto's naar 's Heerenberg,
Onderweg lunchen we, dus neem voor jezelf een lunchpakket mee.
Naar verwachting zijn we omstreeks 14.00 uur weer terug in Didam.

Graag even doorgeven als je meegaat aan: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of via tel: 026 3114522

Autotocht 2019

Zondag 13 oktober vertrekken we vanaf het parkeerterrein van bouwmarkt Karwei.
Iedere autochauffeur en co-piloot heeft inmiddels hun passagiers thuis opgehaald.
Na enig gebabbel, georganiseer en uitreiken van de routes vertrekken we ongeveer
13.30 . We hebben er zin in. Het is goed weer.
Met 30 auto’s met elk 4 inzittenden gaan we op weg richting de Zweekhorst. Hier rijden we een tijdje langs de snelweg op.
Langs de snelweg kun je wat zien van de werkzaamheden om leidingen te leggen. Maar wij rijden door een gebied richting Duiven waar veel landbouw is.

Haken in Ons Huis

Magische ring, lossen, vasten en stokjes…. Nee het is niet zoals: twee recht en twee averecht, maar haken.
Op dinsdagavond komen een aantal mensen bij elkaar in Ons Huis om te haken. Zo maken we met z’n allen een kerststal die in onze kerk zal komen te staan tijdens de kerstperiode.
De poppetjes en dieren van de Kerstgroep hebben een hoog schattigheidsgehalte.
Je hoort het zachtjes tellen van de steken, er wordt gelachen en gepraat.
(nu ben ik de tel kwijt)
Het is gezellig en ook heel ontspannend en leuk om mee bezig te zijn. Sommigen worden zo enthousiast dat ze niet kunnen stoppen en thuis ijverig verder gaan.
Er zijn al plannen om gewoon door te gaan na de kerst.

Heb je zin om mee te doen?….met of zonder ervaring, maakt niet uit. Dan ben je welkom op dinsdagavond om 19.30 uur tot 21.30 uur in
“Ons Huis”.

groene kerk

Open Kerk

Vrijdagmiddag 7 februari is de kerk weer open van 14.00 tot 17.00 uur. (Ingang Marktstraat.) Wij nodigen u uit om binnen te komen om onze mooie kerk te bekijken. U kunt ook een kaarsje aansteken in het stiltecentrum, er is een folder over de geschiedenis van de kerk, u kunt een praatje maken met de gastheer of gastvrouw of gewoon even stil zijn en naar muziek luisteren.

U bent van harte welkom.