imageimageimageimageimageimageimageimageimageimage

Wij willen vanuit het Christelijke geloof betekenis geven aan ons leven en samen werken aan een betere wereld.

Welkom op deze website van de Protestantse Gemeente in Zevenaar met informatie over onze gemeente. Links vindt u het hoofdmenu met informatie over vieringen, gebouwen, de organisatie en diverse taak- en werkgroepen. Boven vindt u o.a. deze startpagina (Home), Foto-albums, twee onderwerpen met de aanduiding 'Artikelen' en 'Spiritualiteit' en de Kerkdiensten in de komende week.

Werkzaamheden klokken toren.

De open kerk op vrijdagmiddag 6 maart kan helaas niet doorgaan i.v.m. restauratie van de klokkentoren.

Afscheid Jan Kadijk
In 1971 zijn Jan Kadijk en zijn echtgenote Toos in Zevenaar komen wonen.
Bijna een halve eeuw geleden!
Sinds die tijd heeft Jan, eerst in de Hoeksteen en daarna in de Ontmoetingkerk
met veel plezier en met volle inzet, de gemeentezang in beide kerken begeleid.

Jan speelde op jonge leeftijd al orgel.kadijkTijdens zijn H.B.S.- tijd speelde hij al op het kerkorgel in Baflo.
Vanaf 1952 was hij regelmatig achter het orgel te vinden tot voor een paar jaar geleden.
De gang naar het orgel werd op het laatst zwaar: steile, smalle trap.

Omdat Jan ook heel verdienstelijk piano speelt, verruilde hij het orgel definitief voor de piano.
Zo hebben we nog een paar jaar kunnen genieten van zijn mooie pianospel.
Maar nu komt hieraan een einde.
Wij vinden het jammer, maar wel begrijpelijk.
Wij respecteren zijn besluit om te stoppen na zovele jaren trouwe dienst.
Zondag 16 februari zal Jan voor het laatst geheel of gedeeltelijk de gemeentezang in de Ontmoetingskerk begeleiden.

Wij willen dit afscheid niet ongemerkt voorbij laten gaan.
De kerk wil hem daarom een cadeau aanbieden.

Wilt u ook meedoen met dit cadeau?
Een financiële bijdrage kunt u storten op rekening:
NL87 INGB 0654 0601 42 t.n.v. Protestantse Gemeente Zevenaar, onder vermelding van Afscheidscadeau Jan Kadijk.

Vindt u dit te omslachtig? Vanaf zondag 26 januari staat er een collectebus achter in de kerk, waarin u ook uw bijdrage kunt deponeren.
Alvast hartelijk dank voor uw bijdrage.

Wij hopen, dat we Jan en Toos nog lang in ons midden mogen hebben.

Na de dienst is er gelegenheid in Ons Huis om Jan en Toos de hand te schudden onder genot van een hapje en een drankje.

Namens de werkgroep eredienst,
Hanneke Stuurman

GROENE KERK
De Groene kerk organiseert een workshop: ‘God in de supermarkt’.
Ontdek de impact van jouw rondje door de supermarkt op de wereld – ver weg en dichtbij.

Het is vast herkenbaar. U staat in de supermarkt en vraagt zich af: wat eten we vanavond?
De biologische boontjes uit Egypte of de ‘gewone’ boontjes uit Nederland? Een hamburger of een sojaburger? Of toch vis? Wat betekent dan dat gekke keurmerk precies? Gaan we voor het gezonde, plantaardige Alpro toetje, of toch een emmertje met yoghurt en aardbeien wat eigenlijk het lekkerste is? Wordt het de dure of de goedkope reep chocola? Als consument hebt u het niet makkelijk in de supermarkt. Bij elk schap moeten keuzes gemaakt worden, en het is geen gemakkelijke afweging tussen lekker, goedkoop, gezond, milieuvriendelijk, diervriendelijk en eerlijk voor de producent. Het palet aan keurmerken kan helpen, maar zorgt ook voor verwarring.

De workshop helpt u om na te denken over duurzame boodschappen in de supermarkt. In deze workshops bepaalt uzelf in welk tempo u duurzamer wilt gaan eten.
Door vragen te stellen, probeert Alfred Slomp u aan het denken te zetten over wat uw dagelijkse keuzes zijn en wat u belangrijk vindt, zonder verwijtend te worden.
Tijdens de avond krijgt u veel informatie waar u met elkaar over door kunt praten.

De interactieve workshop wordt gegeven door Alfred Slomp, een onafhankelijke workshopleider en niet verbonden aan een kerk, NGO, bedrijf, supermarktketen of keurmerk.

U dient zich van te voren aan te melden bij: Janny Oonk, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
zodat wij rekening kunnen houden met de inrichting van de zaal.
Dag: woensdag 15 april 2020
Plaats: Ons Huis, Dr. Honigstraat 3 Zevenaar
Tijd: 19.30 uur
Kosten: vrijwillige bijdrage

Pelgrimswandeling

Op 25 januari is er weer een pelgrimswandeling. We gaan dan wandelen rondom 's Heerenberg. Een heel mooie route langs kasteel Huis Bergh, langs Gouden handen, door de kloostertuin met kruiswegstatie en via de Plantage. Ruim 7 km.
Het thema is deze keer: "Op zoek naar een schuilplaats".
Onderweg zal ik iets vertellen over 's Heerenberg, Huis Bergh en Gouden handen. Ds. Jolande van Baardewijk zal vanuit Bijbels oogpunt enkele malen stil staan bij dit thema.

We verzamelen om 10.30 uur bij de ingang van de kerk in Didam aan de Kerkstraat. Daar vandaan gaan we gezamenlijk met auto's naar 's Heerenberg,
Onderweg lunchen we, dus neem voor jezelf een lunchpakket mee.
Naar verwachting zijn we omstreeks 14.00 uur weer terug in Didam.

Graag even doorgeven als je meegaat aan: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of via tel: 026 3114522

facebookicoonBezoek ons op Facebook

wijdekerk