imageimageimageimageimageimageimageimageimageimage

Wij willen vanuit het Christelijke geloof betekenis geven aan ons leven en samen werken aan een betere wereld.

Welkom op deze website van de Protestantse Gemeente in Zevenaar met informatie over onze gemeente. Links vindt u het hoofdmenu met informatie over vieringen, gebouwen, de organisatie en diverse taak- en werkgroepen. Boven vindt u o.a. deze startpagina (Home), Foto-albums, twee onderwerpen met de aanduiding 'Artikelen' en 'Spiritualiteit' en de Kerkdiensten in de komende week.

De Protestantse Gemeente Zevenaar komt graag in contact met een:

kerkelijk werker m/v (8 UUR per week)

Zijn of haar taak betreft voornamelijk het ouderenpastoraat.

Onze gemeente bestaat uit ca. 900 leden, waarvan een groot aantal ouder is dan 75 jaar.

De contacten met de gemeenteleden worden door een groep contactpersonen onderhouden.

Het complexere pastorale werk wordt gedaan door een pastoraal kernteam bestaande uit de predikant en twee pastorale ouderlingen.

Door de toename van het aantal gemeenteleden op hogere leeftijd ontstaat er behoefte aan versterking van het huidige pastorale team.

U zal, in overleg met het pastorale kernteam, continuïteit en nieuwe wegen binnen het pastorale werk voor de ouderen realiseren.

U kunt goed omgaan met de verschillen in geloofsbeleving die onze gemeente rijk is.

Aantoonbare ervaring met het ouderenpastoraat heeft onze voorkeur.

Het salaris en de arbeidsvoorwaarden zijn die voor kerkelijk werkers volgens de Arbeidsvoorwaardenregeling van de Protestantse Kerk, schaal 8 en afhankelijk van relevante werkervaring.

Als kerkelijk werker binnen de protestantse gemeente Zevenaar heeft u een:

• Afgeronde hbo-opleiding Godsdienst Pastoraal Werk
  • Registratie als kerkelijk werker bij de Protestantse Kerk in Nederland.
  • Christelijke levensovertuiging en betrokkenheid bij een kerkgemeenschap van de Protestantse Kerk in Nederland.

Voor meer informatie over de functie kunt u contact opnemen met dhr. P. Borren, tel. 0316-330398.

Bent u geïnteresseerd? Dan nodigen we u van harte uit om te solliciteren.

U kunt uw sollicitatie met CV en motivatiebrief voor 7 december richten aan de voorzitter van de pastorale taakgroep.

Pelgrimswandeling

De volgende Pelgrimswandeling staat gepland op zaterdag 31 oktober.
We verzamelen dan op de parkeerplaats bij het bezoekerscentrum Veluwezoom, Heuvenseweg 5 in Rheden.
I.v.m. corona gaat ieder daar op eigen gelegenheid naar toe.
We maken vandaaruit een wandeling van ongeveer 7 km over de Posbank. Daar is een nieuw uitgebreid netwerk met wandelknooppunten aangelegd.

Vooraf opgeven is verplicht, inclusief het doorgeven van je telefoonnummer, zodat we je kunnen bellen als de wandeling door omstandigheden toch niet kan doorgaan.

Het thema is deze keer: "Zoek de Stilte".

We vertrekken om 10.30 uur van de verzamelplaats en zijn daar naar verwachting rond de klok van 13.00 uur weer terug.
Zorg je zelf voor een lunchpakket?
Omdat iedereen zelf naar de verzamelplek komt wordt er geen financiële bijdrage gevraagd.
Opgave bij Henk Bonnink, via email: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of telefonisch: 026 3114522
Hartelijke groet, Henk

Voor- aankondiging verhalendienst

“Wat voor mens wil je zijn?”

Hbouma

Barmhartige Samaritaan verhalendienst

Zondagochtend 15 november zal de bekende dichter/dominee Hans Bouma voorgaan in een verhaaldienst met als thema: “Wat voor mens wil je zijn?” Hans Bouma heeft al een paar keer een verhaaldienst in onze kerk gehouden over “Maria Magdalena” en “Geboren voor het licht”. Helaas heeft de verhaaldienst van “De mond van de vriend” door sluiting van de kerk tijdens de C-crisis geen doorgang kunnen vinden en is verplaatst naar 7 maart 2021. Wat is een verhaaldienst? Over Bijbelse figuren kun je een preek houden, maar je kunt hen ook zelf aan het woord laten. Op basis van de woorden van de Barmhartige Samaritaan uit Lucas 10 staat de cruciale vraag: “Wat voor mens wil je zijn?”

Deze dienst wordt muzikaal omlijst door Stef Joosen (piano) en Lex Westerik (gitaar). Eind oktober volgt meer informatie over de dienst. Het belooft weer een mooie poëtische dienst te worden.

500 kinderen

Vandaag is er actie gevoerd om 500 vluchtelingenkinderen uit Griekenland in Nederland op te nemen.

Om half tien is er door een delegatie van een groot aantal organisaties, waaronder ook Kerk In Actie, een petitie met meer dan 100.000 handtekeningen aangeboden aan een delegatie van de Tweede Kamer.

Van zowel de katholieke als de protestantse kerk in het centrum van Zevenaar hebben om half 10 de klokken 8 min. en 20 sec. geluid.

Dit zijn 500 tellen voor 500 kinderen die Nederland op moet nemen.

In de Protestantse kerk was aansluitend een wake met een kleine indrukwekkende liturgie.

Op www.500kinderen.nl kunt u de petitie nog ondertekenen.

facebookicoonBezoek ons op Facebook

wijdekerk