imageimageimageimageimageimageimageimageimageimage

Als Protestantse gemeente in Zevenaar willen wij een gastvrije gemeenschap zijn met ruimte voor verschillen, waar mensen zin en inspiratie vinden en waar hun geloof wordt gevoed.

Geïnspireerd door het leven en werken van Jezus richten wij ons op ontmoeting en het omzien naar elkaar en dragen wij bij aan een sociale en eerlijke wereld.

Welkom op deze website van de Protestantse Gemeente in Zevenaar met informatie over onze gemeente. Links vindt u het hoofdmenu met informatie over vieringen, gebouwen, de organisatie en diverse taak- en werkgroepen. Boven vindt u o.a. deze startpagina (Home), Foto-albums, twee onderwerpen met de aanduiding 'Artikelen' en 'Spiritualiteit' en de Kerkdiensten in de komende week.

Logo Kerk

Mededeling m.b.t. Coronarichtlijnen d.d. 22 november 2021

Beste leden en vrienden van de Protestantse Gemeente Zevenaar,

De stijgende besmettingscijfers hebben de kerkenraad genoodzaakt tot het opnieuw bezien van de voorzorgsmaatregelen die nodig zijn voor het zo veilig mogelijk bijwonen van de diensten.

Na zorgvuldig overleg is besloten voor de kerkdiensten vanaf zondagmorgen 28 november tot nader order de volgende regels in acht te nemen:

• Aanmelden is helaas weer nodig omdat nu echt weer 1,5 meter afstand gevraagd wordt. Dit betekent een beperking in het aantal zitplaatsen.
    U kunt zich aanmelden op telefoonnummer 06 25583355 dinsdagavond van 18.30 tot 21.00 uur en vrijdagmiddag van 15.00 tot 17.00 uur.
  • Gelieve bij binnenkomst uw handen te ontsmetten. Een ontsmettingsapparaat staat bij de ingang.
  • U wordt verzocht bij het kerkbezoek een mondkapje te dragen.
  • U wacht bij de kerkdeur waar u wordt opgehaald en begeleid naar uw zitplaats.
    Als u zit mag het kapje af. Wij verzoeken u vriendelijk na het plaatsnemen niet meer te lopen.
  • Opnieuw attenderen wij u op inachtneming van 1,5 meter bij binnenkomst en bij het verlaten van de kerkzaal.
  • Volgt u a.u.b. de aanwijzingen van de dienstdoende medewerkers.

Na de dienst bent u welkom in ‘Ons Huis’ voor een kop koffie of thee.

• U wordt verzocht na het plaats nemen niet meer te gaan lopen. De tafels en stoelen zijn op verantwoorde wijze opgesteld en mogen niet verplaatst worden.

Met bovenstaande voorzorgsmaatregelen is een zo veilig mogelijke situatie geschapen om bij elkaar te komen.

Het zich houden aan de maatregelen is alles bepalend voor ieders veiligheid en is een persoonlijke keuze en verantwoordelijkheid.

U kunt ook kiezen voor het meemaken van de diensten via de bekende kanalen, kerkdienstgemist.nl en YouTube.

De Werkgroep Groene Kerk heeft i.v.m. de verscherpte coronamaatregelen helaas moeten besluiten de pakjesbeurs op 26 november uit te stellen. Het is niet verantwoord om op dit moment met grote groepen mensen bij elkaar te komen. Na de persconferentie van vrijdag 3 december wordt besloten of deze beurs dit kalenderjaar alsnog zal worden georganiseerd of op een later tijdstip in het voorjaar van 2022.

Vanaf deze plek willen wij de mensen bedanken die zich hadden aangemeld om met onze beurs mee te helpen en wij hopen op een ander moment nogmaals een beroep op jullie te mogen doen. Voor meer informatieDit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Met vriendelijke groet,

Namens de kerkenraad.

Pakjesbeurs op 26 november gaat niet door

De Werkgroep Groene Kerk heeft ivm de verscherpte coronamaatregelen helaas moeten besluiten de pakjesbeurs op 26 november uit te stellen. Wij vinden het niet verantwoord om op dit moment met grote groepen mensen bij elkaar te komen. We zullen na de persconferentie van vrijdag 3 december besluiten of we deze beurs dit kalenderjaar alsnog organiseren of op een later tijdstip in het voorjaar van 2022.

Janny Oonk, Arend van Maanen en Irene Brinkman, werkgroep Groene Kerk

Beste Pelgrimswandelaars,

Na de prachtige wandeling op de Posbank, medio september, gaan we op zaterdag 6 november weer een Pelgrimswandeling maken. Deze keer starten we op de parkeerplaats bij de Dorpskerk in Hoog-Keppel, Burg. van Panhuysbrink 11.
De wandeling is ongeveer 7 km lang. We vertrekken om 10.30 uur vanaf de parkeerplaats bij de genoemde Dorpskerk. Daar zijn we naar verwachting om ongeveer 13.00 uur terug. Het is verstandig om voor onderweg zelf een lunch en iets te drinken mee te nemen.
Het thema van deze wandeling is: “Met verwondering leren kijken”. Het wil ons zeggen dat je elke keer nieuw naar het leven en jezelf kan kijken. Soms kan je leven bepaald worden door iets lastigs of moeilijks wat je meemaakt. Het leven kan ons dan wat vastzetten. Wat kan ons hierin helpen? We mogen hierin op zoek gaan naar wat ruimte schept. Je verwonderen over iets moois, over de natuur of een ontmoeting die je hebt, kan ons dan helpen om het leven weer in te gaan.

groene kerk

Open Kerk

Op Vrijdag 5 november is van 14.00 tot 17.00 uur de kerk weer open (Ingang Marktstraat.) Wij nodigen u uit om binnen te komen om onze mooie kerk te bekijken. U kunt ook een kaarsje aansteken in het stiltecentrum, er is een folder over de geschiedenis van de kerk, u kunt een praatje maken met de gastheer of gastvrouw of gewoon even stil zijn en naar muziek luisteren.

U bent van harte welkom.

facebookicoonBezoek ons op Facebook

wijdekerk