1. 4. BIJBEL EN TAAL 2018

Jozef en zijn jas vol dromen –

PKN Arnhem-Kliederkerk.

Het project ‘Genesis’ beleeft dit jaar het laatste traject. Met Jacob en de twaalf zonen hopen we de eindstreep te halen. De bijbel zou de bijbel niet zijn als we niet eerst nog door een weelderig landschap vol verhalen, struikelstenen, putten, bergen en dalen worden gevoerd. Over het verhaal van Jozef, schreef Andrew Lloyd Webber  de musical “Jozef and the Amazing Techicolour Dreamcoat”, Jozef en zijn wonderlijke, veelkleurige mantel.  Dat de dromer Jozef al zijn ‘avonturen’, zijn eigen dromen zelfs, overleeft is een wonder. Ook een wonder van een verhaal, summier verteld, maar zo veelomvattend dat we in een sneltreinvaart van 6 avonden deze geschiedenis aan ons voorbij laten trekken: hoe Jozef droomt dat hij met kop en schouders uitsteekt boven zijn broers. Na een verblijf in een put en de gevangenis staat hij op om tenslotte als ‘onderkoning’ van Egypte niet alleen de Egyptenaren, maar ook zijn broers en zelfs zijn vader, te redden van de hongerdood.

 

Ook als u de vier vorige ‘routes’ hebt gemist, kunt u gerust meedoen. De verhalen zijn immers niet onbekend en vormen bijna een eigen afgerond geheel. Het cursusboek ligt voor u klaar.

woensdag 26 september, 3 oktober, vrijdag 12 oktober,

woensdag 17 oktober, 24 oktober en 31 oktober 2018

 

Data:    

woensdag 26 september, 3 oktober, vrijdag 12 oktober, woensdag 17 oktober, 24 oktober en 31 oktober 2018

 Plaats:  Paalmanhuis, Dorpstraat 63 te Westervoort
 Tijd:   19.30 – ca. 21.30 uur (vanaf 19.15 uur is er thee en koffie)
Leiding:  Ada Waalboer, docerend musicus en groot liefhebster van de geschiedenis en de taal van de bijbel

Aanmelding en nadere inlichtingen: 

e-mail Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., tel. (026) 361 58 90,of per post: Kreytierstraat 4, 6931 TE Westervoort