Gedichtenwedstrijd “Wide open space”

DICHT MEE OVER OPEN RUIMTEN

Er is weer meer ruimte om met elkaar te zijn, te zingen en te luisteren. Het Zevenaars koor ‘One Step Beyond’ geeft 18 juni 2022 een concert met het thema ‘Wide open spaces’. Grote open ruimten, waarin je kunt leven, jezelf ontwikkelen en mag zijn wie je bent. Wie wil dit verwoorden in een gedicht? De beste drie gedichten worden tijdens het concert voorgedragen. En ze komen op een poster te staan. De andere ingezonden gedichten zijn in te zien. Een onafhankelijke jury beoordeelt de inzendingen.
Inspiratie om een gedicht van maximaal 16 regels op dit thema te maken?

DEELNAME EN SPELREGELS

• Iedereen die een gedicht maakt in zijn of haar moedertaal en in Nederland woont kan deelnemen.
  • Iedere deelnemer mag maximaal twee gedichten insturen.
  • Elk gedicht heeft maximaal 16 regels.
  • Inzendingen moeten binnen zijn vóór 16 mei 2022
  • Inzenden per mail. Het gedicht gaat daarbij in een aparte bijlage, zonder persoonlijke gegevens. Zo kan het gedicht anoniem worden beoordeeld door de jury.
  • In de tekst van de mail (dus niet in de bijlage) staan vermeld
    • Naam
    • Woonplaats
    • Leeftijd
    • Titel van het gedicht
  • Het copyright van het gedicht blijft bij de deelnemer.
  • De schrijver geeft door insturen toestemming voor publicatie van het gedicht op social media kanalen.
  • De gedichten die op de eerste, tweede en derde plaats eindigen worden afgedrukt op posterformaat en ingelijst geëxposeerd in de Ontmoetingskerk in Zevenaar
  • De drie winnende dichters mogen hun gedicht voordragen voor publiek op 18 juni 2022 in de Ontmoetingskerk tijdens het concert programma.
  • De jury bestaat uit een bekende dichter, een communicatiedeskundige en een filosoof. De jury selecteert de drie winnende leden.
  • Door een gedicht in te sturen ga je akkoord met bovengenoemde spelregels.

Vragen zijn ook te stellen via dit mailadres.