LogoKerk

GEMEENTEBRIEF, 6 juli 2020

DekerkisopenBeste gemeenteleden,

We mogen weer !
Vanaf 19 juli zullen er weer kerkdiensten met gemeenteleden worden gehouden in de Ontmoetingskerk. Eindelijk kunnen we weer bij elkaar komen om elkaar te ontmoeten en samen te vieren. Natuurlijk is het nog niet als vanouds. Het coronavirus is nog niet weg en we zijn zuinig op elkaar. In deze nieuwsbrief laten we u weten wat u kunt verwachten.

Wat is er allemaal anders ?

• Wie naar de kerk wil komen, moet zich vooraf opgeven (zie hieronder), want er zijn maar ongeveer 35 zitplaatsen, omdat we 1,5 meter afstand moeten houden.
  • Bij de ingang van de kerk wordt u opgevangen door een coördinator. Deze houdt de presentielijst bij en maakt u wegwijs.
  • De jas neemt u mee naar uw plaats, zodat er geen rij ontstaat bij de kapstokken.
  • In de hal kunt u evt. een kaarsje aansteken of een voorbede inleveren, maar deze graag thuis alvast op een briefje schrijven.
  • Er is geen lijst voor de bloemengroet.
  • In de kerk zijn de plaatsen niet vrij, maar u krijgt een plaatsje aangewezen.
  • Tijdens de dienst zullen we voorlopig niet zingen.
  • De collecte is bij de uitgang.
  • De komende tijd zullen er nog geen Avondmaalsvieringen zijn.
  • Wij vragen u om niet naar de kerk komen als u gezondheidsklachten hebt (verkouden, hoesten, koortsig).

Hoe kan ik opgeven ?

Er is een speciaal telefoonnummer: 06 - 22 22 93 03.

• Op dinsdag of donderdag kunt u zich opgeven. Dat doet u door een sms te sturen.
  • Wilt u toch liever bellen, dan kan dat op dinsdagavond van 18.30 tot 21.00 uur en op donderdagmiddag van 14.00 tot 17.00 uur.

Als het maximum aantal bezoekers is bereikt, komt u bovenaan de lijst voor de volgende zondag.

Open kerk op zondag 12 juli

Voordat de kerkdiensten weer beginnen, willen we de kerk een keer openstellen om zomaar even binnen te lopen. Dan kan iedereen die dat wil op een ontspannen manier weer wat gemeenteleden ontmoeten, een kopje koffie of thee drinken in Ons Huis en de kerk van binnen 'voelen'.

Daarom zal er op zondag 12 juli van 11.00 tot 14.00 uur ‘OPEN KERK’ worden gehouden.

U bent van harte welkom.

En de kerkdiensten via internet ?

We zullen ook de komende twee maanden zorgen voor opnames van kerkdiensten uit de Liemers, want we kunnen voorlopig nog niet met z’n allen in de kerk. Ook zullen er waarschijnlijk heel wat gemeenteleden zijn die wat extra voorzichtig zijn. Via de opgenomen kerkdiensten kunnen we in verbondenheid met elkaar kerk blijven.

Het rooster van de online-vieringen voor juli en augustus:

• 5 juli: ds. Gert Jansen (Lathum / Giesbeek)
  • 12 juli: ds. Alle Jonkman (Zevenaar)
  • 19 juli: ds. Jolande van Baardewijk (Duiven)
  • 26 juli : gastvoorganger (Lathum / Giesbeek)
  • 2 aug: ds. Alle Jonkman (Zevenaar)
  • 9 aug: ds. Rosemarie van der Hucht (Didam)
  • 16 aug: ds. Rosemarie van der Hucht (Westervoort)
  • 23 aug: ds. Gert Jansen (Lathum / Giesbeek)
  • 30 aug: ds. Alle Jonkman (Zevenaar)

Collectes

Hartelijk dank voor uw financiële bijdragen voor verschillende collectedoelen, die we via de bankrekening mochten ontvangen. Een verantwoording van de bestedingen vindt u in ons kerkblad “Kerkvenster”. Ook voor de komende periode kunt u, als u dat wilt, weer giften overmaken t.b.v. diaconale projecten in binnen- en buitenland en voor ons plaatselijk kerkenwerk,

op de rekening van de diaconie: NL57 RABO 0374 894 426 .

Bij voorbaat hartelijk dank.

Amnesty Zevenaar: actie voeren in coronatijd
Ook in deze coronatijd gaan de schendingen van mensenrechten door en daarom gaan ook de acties van Amnesty door. U kunt via internet meedoen: ga naar amnesty.nl/kom-in-actie. Hier staan diverse acties; u kunt petities ondertekenen of e-mails of brieven sturen.

De brief van de maand, die door Amnestygroep Zevenaar is gekozen, vindt u op de website: zevenaar.amnesty.nl/schrijfacties

Pastorale en/of praktische ondersteuning

Als u behoefte hebt aan een gesprek, dan kunt u bellen of mailen naar:

Voor praktische ondersteuning (bijv. boodschappen doen) kunt u contact opnemen met:

Jan Mulder,  tel. 0316-24 62 30.

Binnenkort hopen we elkaar weer te ontmoeten, tijdens de open kerk op zondag 12 juli of bij de kerkdiensten vanaf 19 juli.

Wij zien ernaar uit !

Met vriendelijke groet,