Wij willen vanuit het Christelijke geloof betekenis geven aan ons leven en samen werken aan een betere wereld.

Welkom op deze website van de Protestantse Gemeente in Zevenaar met informatie over onze gemeente. Links vindt u het hoofdmenu met informatie over vieringen, gebouwen, de organisatie en diverse taak- en werkgroepen. Boven vindt u o.a. deze startpagina (Home), Foto-albums, twee onderwerpen met de aanduiding 'Artikelen' en 'Spiritualiteit' en de Kerkdiensten in de komende week.

imageimageimageimageimageimageimageimageimageimage

OPEN KERK “Ontmoetingskerk”

Vrijdagmiddag 14 december is de kerk weer open van 14.00 tot 17.00 uur. (Ingang Marktstraat.)

Wij nodigen u uit om binnen te komen om onze mooie kerk te bekijken. U kunt ook een kaarsje aansteken in het stiltecentrum, er is een folder over de geschiedenis van de kerk, u kunt een praatje maken met de gastheer of gastvrouw of gewoon even stil zijn en naar muziek luisteren.

U bent van harte welkom.

Haken in Ons Huis

Magische ring, lossen, vasten en stokjes…. Nee het is niet zoals: twee recht en twee averecht, maar haken.
Op dinsdagavond komen een aantal mensen bij elkaar in Ons Huis om te haken. Zo maken we met z’n allen een kerststal die in onze kerk zal komen te staan tijdens de kerstperiode.
De poppetjes en dieren van de Kerstgroep hebben een hoog schattigheidsgehalte.
Je hoort het zachtjes tellen van de steken, er wordt gelachen en gepraat.
(nu ben ik de tel kwijt)
Het is gezellig en ook heel ontspannend en leuk om mee bezig te zijn. Sommigen worden zo enthousiast dat ze niet kunnen stoppen en thuis ijverig verder gaan.
Er zijn al plannen om gewoon door te gaan na de kerst.

Heb je zin om mee te doen?….met of zonder ervaring, maakt niet uit. Dan ben je welkom op dinsdagavond om 19.30 uur tot 21.30 uur in
“Ons Huis”.

Vooruitblik Verhaaldienst op zondag 18 november 2018
om 10.00 uur in de Ontmoetingskerk te Zevenaar

door: Hans Bouma, verhaal en poëzie – Lex Westerik, gitaar en Rein Helmink, dwarsfluit.
Jan Kadijk begeleidt de gemeentezang.

GEBOREN VOOR HET LICHT

Over de blindgeborene, die blinde man die door Jezus uit de duisternis naar het licht wordt getild, kun je een preek houden,
maar je kunt hem ook zelf aan het woord laten.
Dat gebeurt in deze dienst.
Met als titel Geboren voor het licht, vertelt hij, vijfenhalf jaar na zijn genezing,
bij monde van Hans Bouma zijn verhaal.
Een even spannend als bevrijdend verhaal waaraan Lex Westerik (gitaar) en Rein Helmink (dwarsfluit) muzikaal deelnemen.

Het verhaal van de blindgeborene wordt ingeleid door de poëtisch-muzikale collage Vaste voet aan grond.

De werkgroep eredienst wilt u alvast erop attent maken van deze bijzondere viering.
Uitgebreide informatie volgt in het november-nummer van Kerkvenster.

Sirkelslag KIDS 2018

De nieuwe editie van Sirkelslag KIDS vindt plaats op vrijdagavond 16 november. Wij doen ook weer mee met de 8-12-jarigen met het leukste interactieve online spel van Nederland. Om 17.00 uur in Ons Huis beginnen we met een gezamenlijke maaltijd en daarna gaan we de strijd aan!!!

Het thema dit jaar is 'Vertrouw op God'.

Het verhaal gaat over Mozes. Het volk Israël is in een hopeloze situatie beland. Maar Mozes staat op, om samen met God, hoop te bieden en het volk te bevrijden van hun ellende. Wij gaan met Mozes mee en ontdekken door verschillende opdrachten, waarin uithoudingsvermogen, creativiteit, samenwerken, puzzelvaardigheid en enthousiasme nodig zijn, hoe God hoop gaf in deze moeilijke tijd. Ook nu kunnen we wat betekenen voor de mensen om ons heen. Zo komen we tijdens deze avond in actie om kinderen wereldwijd een betere toekomst te geven.

Wil je ook meedoen? Geef je dan op bij Daniëlle Werner. Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

facebookicoonBezoek ons op Facebook

Schriftlezingen komende zondag