imageimageimageimageimageimageimageimageimageimage

Wij willen vanuit het Christelijke geloof betekenis geven aan ons leven en samen werken aan een betere wereld.

Welkom op deze website van de Protestantse Gemeente in Zevenaar met informatie over onze gemeente. Links vindt u het hoofdmenu met informatie over vieringen, gebouwen, de organisatie en diverse taak- en werkgroepen. Boven vindt u o.a. deze startpagina (Home), Foto-albums, twee onderwerpen met de aanduiding 'Artikelen' en 'Spiritualiteit' en de Kerkdiensten in de komende week.

Van de werkgroep Inspiratie, Bezinning en Ontmoeting.
Een terugblik op het seizoen 2018-2019.

Het kerkelijk seizoen 2018-2019 loopt naar het eind. Dat geldt ook voor het jaarprogramma van Inspiratie, Bezinning en Ontmoeting (I.B.O.) van Duiven, Westervoort en Zevenaar. Nu is het tijd om even terug te blikken.
Het was een goed seizoen. Er werden door het jaar heen 29 verschillende activiteiten aangeboden. Dat waren: cursussen, lezingen/ gespreksavonden, muzikale activiteiten, voorstellingen, spirituele wandelingen, activiteiten rondom Kerst en speciale diensten. Kortom veel afwisseling en tijd om inspiratie op te doen, elkaar te ontmoeten en tijd voor bezinning.
Alle activiteiten waren gebundeld in een programmaboekje dat wijd werd verspreid.
Er hebben dit jaar weer veel mensen deelgenomen. Meer dan we aanvankelijk hadden gedacht. Muziekactiviteiten (o.a. ook in Lathum) en bijzondere diensten/ vieringen werden het beste bezocht, vaak was er een goed gevulde kerk. Dat geldt ook voor de activiteiten rondom Kerst.
De opkomst bij de voorstellingen en de spirituele film was goed.
Bij de cursussen, lezingen en gespreksavonden kwamen gemiddeld 15 tot 20 belangstellenden, soms zelfs meer. Ook werden er een aantal spirituele wandeltochten georganiseerd, met meestal tussen de 8 en 12 deelnemers.
Kortom: de opkomst stemt ons tot tevredenheid. Maar we zijn vooral blij omdat alle activiteiten konden doorgaan en we achteraf in de meeste gevallen positieve reacties hoorden op de aangeboden activiteiten. Dat inspireert ons om ook voor volgend jaar weer een boeiend programma aan te bieden. Met de invulling daarvan zijn we op dit moment al een heel eind.

De samenwerking tussen Zevenaar, Duiven en Westervoort verloopt goed. Niet bij alle, maar wel bij veel activiteiten komen belangstellenden uit alle drie gemeenten. Maar soms zijn er ook belangstellenden (zowel kerkelijk als niet kerkelijk) uit andere gemeenten, zoals Babberich en Didam.
Voor het eerst werden er in het programmaboekje dit jaar ook enkele activiteiten vermeld die werden aangeboden door de Protestantse gemeenten in Lathum en Didam. Dit seizoen zijn verkennende gesprekken gestart met deze twee gemeenten en de Protestantse gemeente in Rijnwaarden om te kijken of we kunnen komen tot verdergaande samenwerking.

Voor de meeste activiteiten wordt een kleine bijdrage gevraagd als vergoeding voor de onkosten. In 2018 heeft dat een klein positief resultaat opgeleverd.
Namens de werkgroep, Henk Bonnink

Paaschallenge 2019: Winnen of Verliezen

Geweldige ervaring en beleving voor de 6 jongeren die meededen in deze lange Paasnacht. Het spel waarin je op een interactieve manier het paasverhaal beleeft.
Door, in de nacht voor Pasen, verschillende opdrachten uit te voeren, kom je achter het mysterie van Pasen.

Door te zoeken met de opgegeven lengte- en breedtegraad moesten ze de hele nacht zoeken naar de volgende locatie.
  Onderweg moesten ze uit de handen blijven van de Romeinse politie (Edwin en Hans👮‍♂️)

We zijn begonnen met het Avondmaal bij Arend en Yvonne van Maanen, daarna verschillende spellen en opdrachten gedaan.
  Bijv. uitvinden welke discipel waar aan tafel zat, welke discipelen in slaap vielen, welke woorden Jezus zei, etc.
  Tegen de ochtend kregen ze de opdracht om in stilte een brief te schrijven voor Jezus over: hoe je omgaat met persoonlijk verlies, welke momenten zijn belangrijk voor je.
  Deze brieven hebben ze zelf dichtgeplakt en krijgen ze weer tetug met Pinksteren.
  Zodat ze dan de brief kunnen begraven. De nacht is na de zonsopgang, afgesloten met een ontbijt bij Chris en Dicky Blij.

Vrijwilligersmiddag 2019

Zondag 17 maart hebben we met de vrijwilligers uit onze kerk een gezellige bijeenkomst gehad. Van de totaal ruim 150 genodigden waren er ongeveer 80 op deze middag afgekomen.
Naast de mogelijkheid om elkaar te ontmoeten was ook Gery Gootzwaaftink aanwezig om ons kostelijk te vermaken met zijn liedjes en verhalen.
De bijgaande foto’s zeggen verder genoeg over de sfeer.

Haken in Ons Huis

Magische ring, lossen, vasten en stokjes…. Nee het is niet zoals: twee recht en twee averecht, maar haken.
Op dinsdagavond komen een aantal mensen bij elkaar in Ons Huis om te haken. Zo maken we met z’n allen een kerststal die in onze kerk zal komen te staan tijdens de kerstperiode.
De poppetjes en dieren van de Kerstgroep hebben een hoog schattigheidsgehalte.
Je hoort het zachtjes tellen van de steken, er wordt gelachen en gepraat.
(nu ben ik de tel kwijt)
Het is gezellig en ook heel ontspannend en leuk om mee bezig te zijn. Sommigen worden zo enthousiast dat ze niet kunnen stoppen en thuis ijverig verder gaan.
Er zijn al plannen om gewoon door te gaan na de kerst.

Heb je zin om mee te doen?….met of zonder ervaring, maakt niet uit. Dan ben je welkom op dinsdagavond om 19.30 uur tot 21.30 uur in
“Ons Huis”.

24 mei 2019
Live Muziek
25 mei 2019
Spiritueel wandelen
26 mei 2019
Viering

Open Kerk

Vrijdagmiddag 17 Mei is de kerk weer open van 14.00 tot 17.00 uur. (Ingang Marktstraat.) Wij nodigen u uit om binnen te komen om onze mooie kerk te bekijken. U kunt ook een kaarsje aansteken in het stiltecentrum, er is een folder over de geschiedenis van de kerk, u kunt een praatje maken met de gastheer of gastvrouw of gewoon even stil zijn en naar muziek luisteren.

U bent van harte welkom.

facebookicoonBezoek ons op Facebook

Schriftlezingen