imageimageimageimageimageimageimageimageimageimage

Wij willen vanuit het Christelijke geloof betekenis geven aan ons leven en samen werken aan een betere wereld.

Welkom op deze website van de Protestantse Gemeente in Zevenaar met informatie over onze gemeente. Links vindt u het hoofdmenu met informatie over vieringen, gebouwen, de organisatie en diverse taak- en werkgroepen. Boven vindt u o.a. deze startpagina (Home), Foto-albums, twee onderwerpen met de aanduiding 'Artikelen' en 'Spiritualiteit' en de Kerkdiensten in de komende week.

Bloemschikking 3de week van de 30 dagen tijd

de bloeiende wilg
een eerste teken
lente
die komen gaat.

Christelijke meditatie

Met ingang van 4 maart 2019 zal er gestart worden met een aanbod van christelijke meditatie op de maandagavonden van 19:30 – 21:00 uur in de Ontmoetingskerk.

In de afgelopen jaren hebben veel mensen aangegeven behoefte te hebben aan meer spiritualiteit buiten de reguliere erediensten om. Christelijke meditatie is een aanbod dat in deze behoefte kan voorzien.

Meditatie is in de afgelopen decennia zeer populair geworden in het westen. Diverse religies en geloofsstromingen bieden het in de een of andere vorm aan.

Haken in Ons Huis

Magische ring, lossen, vasten en stokjes…. Nee het is niet zoals: twee recht en twee averecht, maar haken.
Op dinsdagavond komen een aantal mensen bij elkaar in Ons Huis om te haken. Zo maken we met z’n allen een kerststal die in onze kerk zal komen te staan tijdens de kerstperiode.
De poppetjes en dieren van de Kerstgroep hebben een hoog schattigheidsgehalte.
Je hoort het zachtjes tellen van de steken, er wordt gelachen en gepraat.
(nu ben ik de tel kwijt)
Het is gezellig en ook heel ontspannend en leuk om mee bezig te zijn. Sommigen worden zo enthousiast dat ze niet kunnen stoppen en thuis ijverig verder gaan.
Er zijn al plannen om gewoon door te gaan na de kerst.

Heb je zin om mee te doen?….met of zonder ervaring, maakt niet uit. Dan ben je welkom op dinsdagavond om 19.30 uur tot 21.30 uur in
“Ons Huis”.

Open Kerk

Vrijdagmiddag 12 April is de kerk weer open van 14.00 tot 17.00 uur. (Ingang Marktstraat.) Wij nodigen u uit om binnen te komen om onze mooie kerk te bekijken. U kunt ook een kaarsje aansteken in het stiltecentrum, er is een folder over de geschiedenis van de kerk, u kunt een praatje maken met de gastheer of gastvrouw of gewoon even stil zijn en naar muziek luisteren.

U bent van harte welkom.

facebookicoonBezoek ons op Facebook

Schriftlezingen