2 geestelijke begeleidingSoms lijkt het wel alsof in deze wereld God afwezig is. We zien er zo weinig van. We horen van het onrecht in de wereld en vaak vragen wij ons af: “Heeft God daar nog mee te maken?” Tegelijkertijd worden we getroffen door berichten van ziekte en overlijden in onze wereld dicht bij ons, en soms zijn de mensen die het overkomt nog jong. Daarom komt de vraag: “Waar is God nou?” regelmatig bij mensen boven. Geestelijke begeleiding wil op zoek gaan naar het antwoord op de vraag: “Waar is God voor mij?”. Geestelijk begeleiders begeleiden de ander in zijn of haar relatie met God.
Al eeuwenlang wordt geestelijke begeleiding door de kerk geboden aan hen die over die relatie met God willen nadenken. Kloosterlingen en soms ook leken werden begeleid op hun geestelijke weg en leerden herkennen wat belangrijk is op hun weg met God en wat van minder belang kan zijn.

Op deze avond zullen we stilstaan bij wat geestelijke begeleiding is en hoe geestelijke begeleiding vorm kreeg in de kerk. Verder willen we ingaan op de vraag hoe begeleiding van waarde zou kunnen zijn voor mensen van vandaag in de kerk en de wereld. Aan het einde van de avond is er gelegenheid eventueel afspraken te maken voor een individuele geestelijke begeleiding.

Arjen Hiemstra volgt sinds september 2015 de opleiding Geestelijk begeleider bij de Protestantse Theologische Universiteit en het Titus Brandsma Instituut in Nijmegen.

Plaats: Paalmanhuis, Dorpstraat 63 te Westervoort
Datum: maandag 25 september 2017