26. DE KATHEDRAAL VAN CHARTRES

Op een kleine afstand van Parijs staat in Chartres een grote kathedraal. Van 1194 tot circa 1220 slaagde een gemeenschap van nog geen 10.000 mensen er in de kerk te bouwen, die het grootste en hoogste bouwwerk werd dat de westerse christenheid tot dan toe had voortgebracht.

Tijdens de lezing willen we stilstaan bij de beeldensymboliek van het Noord- en het Zuidportaal. Was het voor een middeleeuwer onmiddellijk duidelijk wat de afbeeldingen voorstelden, wij moeten daar wat meer moeite voor doen. In de portalen van de kerk is veel beeldhouwwerk te zien, dat een beeld geeft van het denken in de Middeleeuwen.

Datum:     maandag 8 april 2019
Plaats:   Paalmanhuis, Dorpstraat 63 te Westervoort
Leiding  :  ds. Arjen Hiemstra
Kosten:       € 3,-
Contactpersoon: Henk Bonnink, tel. (026) 311 45 22, e-mail Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.