Jaarlijkse Financiële actie
Periodiek ontvangen de leden van onze gemeente een brief van de penningmeester van de Zending met het verzoek om een jaarlijkse bijdrage. Met deze bijdragen worden wereldwijd projecten gesteund.

KerkinactieOnze Protestantse Gemeente draagt jaarlijks ongeveer € 12.000,- af voor een veelheid aan doelen, zoals voor kaderopleidingen voor mensen die zich in hun dorp inzetten voor de plaatselijke gemeenschap en/of de kerk, theologiestudies voor armere studenten, steun aan ziekenhuizen en landbouwprojecten voor meer voedselzekerheid. Informatie daarover kunt u vinden bij kerkinactie.nl.
Ook in het geval van een ramp waarbij direct hulp moet worden verleend wordt er vaak een beroep op ons gedaan waarbij we per geval bekijken of we uit de zendingsbijdragen een extra bedrag overmaken voor Noodhulp.
Uw bijdrage is en blijft hard nodig om het werk namens de kerken doorgang te laten vinden.
Bedankt namens onze medemens waar ook op deze aardbol!
Penningmeester ZENDING Prot. Gemeente Zevenaar: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., tel (0316)331660.
Rekeningnummers Zending: NL27 RABO 0384808948 / NL97 INGB 0000158324

Oecumenische vredesdienst: De Vrede Vieren!
Jaarlijks in september wordt een oecumenische Vredesdienst gehouden. Dit doen we in oecumenisch verband met de MOV-groep (Missie-Ontwikkelingswerk-Vrede) en de ZWO-groep (Zending-Werelddiaconaat-Ontwikkelingssamenwerking). In deze viering staan we stil bij de conflicten en oorlogen die ontstaan bij de winning van grondstoffen zoals goud, steenkool, olie en gas. U vindt de aankondiging van deze viering in het rooster van kerkdiensten.