5 Bijbel en taalAbraham en Sarah zijn het voorgeslacht geworden van de nieuwe generatie, Isaäk en Rebekka. De nieuwe etappe door Genesis voert ons nu vanaf Genesis 25:11 tot 36:43.
We ontmoeten de tweeling Esau en Jakob, er wordt wel of niet ‘bedrogen’, afgetroggeld en gestolen, waarna de veronderstelde ’bedrieger’ zelf al of niet flink in het ootje genomen wordt (door wie eigenlijk?) Er is sprake van een ladder met engelen en van een geheimzinnige worsteling.
Maar er gebeurt ook weer wat Abraham en Sarah meemaakten: hun nageslacht wordt opnieuw voorgeslacht, en er wordt weer een nieuwe generatie geboren: twaalf zonen! Maar van ‘leien dakjes’ weet de Bijbel nu eenmaal niet. Wij zullen dus wéér een route afleggen, dit keer van de ene steen naar de andere. Of het allemaal struikelstenen zijn, is de vraag. Niet alleen voor de personages in de verhalen, maar ook voor ons.

Ook als u de drie vorige ‘routes’ hebt gemist, kunt u gerust meedoen. De verhalen zijn immers niet onbekend. Er wordt voldoende tijd genomen om dit traject te koppelen aan de vorige hoofdstukken van Genesis. Het cursusboek ligt voor u klaar.

Plaats: Paalmanhuis, Dorpstraat 63 te Westervoort
Datum: woensdag 27 september, 4 oktober, vrijdag 13 oktober, woensdag 18 oktober, 25 oktober en 1 november 2017
Tijd: 19.30 – ca. 21.30 uur (vanaf 19.15 uur is er thee en koffie)
Leiding: Ada Waalboer, docerend musicus en groot liefhebster van de geschiedenis en de taal van de Bijbel
Kosten: i.o.m. inleider
Aanmelding: e-mail Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. ,  tel. (026) 361 58 90 of per post: Schaapdijk 5, 6825 LS Arnhem