Autotocht 2018

Op zondag 22 april gaan we met 117 deelnemers in 31 auto’s op weg voor de jaarlijkse autotocht voor onze ouderen.

Vanaf de parkeerplaats bij Formido vertrekken we richting Duiven. De weg voert ons langs zonovergoten weilanden en wordt omzoomd door gele velden met paardenbloemen en bloeiend koolzaad. Vanwege het prachtige voorjaarsweer zien we onderweg naar Westervoort en Arnhem-Zuid overal volle terrassen. De thermometer wijst 25 graden aan en dat mag in de maand april toch wel een kadootje genoemd worden. Rijdend over de IJsselbrug zien we de speedboten onder ons doorvaren, wat altijd weer een prachtig gezicht is.

We gaan richting Huissen en Bemmel waar het straatbeeld sterk bepaald wordt door de kassen. Hier zien we ook al de eerste bloesembomen als teken van de naderende Betuwe. Via allerlei binnenwegen bereiken we de Rijkerswoerdse Plassen, een prachtig recreatiegebied, waar het een drukte van belang is en de terrassen en parkeerplaatsen met dit mooie weer overvol zijn. We vervolgen onze weg over de Weteringswal langs het mooie riviertje de Linge. De schoonheid van het landschap wordt geaccentueerd door schapen met lammetjes in de weilanden en de meerkoetjes in het water, omzoomt door rietkragen, laten ons zien dat het echt voorjaar is. Onze weg vervolgend gaan we richting Andelst en via het plaatsje Wely komen we aan bij ‘Herberg De Engel’, onze pauzeplaats.

 

Hier genieten we op het terras in de schaduw van de bomen van het prachtige uitzicht over het water met aan de overkant broedende zwanen en in de verte het Hervormde kerkje van Hien en Dodewaard. De koffie met engelenbrood laten we ons goed smaken.

 

 

Na zo’n drie kwartier verlaten we met enige tegenzin deze prachtige en zonovergoten pleisterplaats en vervolgen we onze route over de Waalbandijk. Voorbij Dodewaard en Eldik rijden we richting Ochten, intussen genietend van de prachtige vergezichten over de uiterwaarden en de Waal. Rijdend door de buitengebieden van Echteld en Lienden genieten we van de vele fruitbomen die hier in volle bloei staan. Van hieruit gaat het richting Kesteren en vandaar rijden we door het mooie plaatsje Opheusden. Langs de zandwinning van Heteren komen we uit op de Drielse Rijndijk en vervolgen we deze met links van ons de Nederrijn en uitzicht op de zomen van de Veluwe, waar verscholen tussen de bossen Heveadorp en de Westerbouwing te zien zijn. We bereiken uiteindelijk Arnhem en via de kortste route komen we aan in Zevenaar.

 

Bij ‘Ons Huis’ worden we opgewacht door de vrijwilligers, jong en ietsje ouder, die ons voorzien van een drankje. De tafel staat gedekt en bij aanvang gaat, na het zingen van het prachtige lied ‘Lof zij de Heer’ onder begeleiding van Jan Kadijk op de piano, ds. Alle Jonkman ons voor in gebed.

We laten ons, na vooraf genoten te hebben van een heerlijke beker courgettesoep, de broodmaaltijd goed smaken. En natuurlijk ontbreekt de beroemde traditionele kroket niet. Er is een gezellige sfeer en er wordt volop nagepraat over de prachtige rit waar we volop van de mooie natuur konden genieten. We sluiten de maaltijd af met het zingen van het mooie lied, ‘Ga met God en Hij zal met je zijn’. Ds. Alle Jonkman leest een passend gedicht bij deze dag, waarin we onderweg Gods aanwezigheid mogen ervaren en spreekt het dankgebed uit.

We hebben van een prachtige middag genoten.

Alle vrijwilligers, chauffeurs en autotochtcommissie, hartelijk dank voor jullie inzet.

Het was fantastisch!

Sanny Borren